Grote Brassband Leest mag trots zijn

Laatste update om 11:58 op Sunday, 22 April

Brassband Leest besluit de afdeling D vandaag. Ze hebben de korte trip naar Mechelen gemaakt met een welhaast Amerikaanse bezetting, 38 blazers en 4 slagwerkers. De start met Embers van Tom Davoren is dan ook een wolk van geluid. Dirigent Walter Van der Venne heeft werk gemaakt van zijn opening. Dit zou best eens een prijsje kunnen opleveren.

Life's Pageant 
De principal speelt Life's Pageant van Terry Camsey uit het hoofd. Heerlijk om deze 'charming' solo op dit festival te horen en de uitvoering van de solist is super. Groot respect. 

Wat volgt zijn de klanken van de zee. The Sea and Seafaring, het eerste deel uit The Mermaid of Zennor, begint met een overweldige golfbeweging. Hier heeft de band gemak van de extra krachten, de tutti klank is goed uitgebalanceerd. De overgang naar het tweede deel verloopt goed, alleen het tempo ligt wel behoorlijk hoger dan kwart is 60, daardoor boet het deel muzikaal wat in en wordt het Misterioso niet zo getroffen. Mooie euphonium in dit deel. Aan het einde van het deel horen we toch echte zachte dynamieken. We keren terug naar de golven in het derde deel met als belangrijkste karakter het Vivo. Hier is het samenspel wat wankel, maar de band herstelt zich snel. Zoveel extra mensen in een brassband kan ongemakkelijk zijn, maar het is Van der Venne goed gelukt om er mee om te gaan en van te profiteren. Bijvoorbeeld in de finale van dit interessante werk van Philip Harper. Nog niet vaak gespeeld buiten het Verenigd Koninkrijk. 


Met Valero van James Swearingen in een arrangement van Sandy Smith sluit Brassband Leest af. Als afsluiter altijd dankbaar. Je kunt je afvragen of het vandaag nog iets toevoegt aan al zeer geslaagd optreden. Maar ook voor de band is het lekker. Straks op het plein nog maar een keer. 

De prijsuitreiking volgt om 17:00 uur