GSF 2022: Fanfare 5e divisie

Laatste update om 14:56 op Saturday, 14 May


Onder toeziend oog (en vooral oor) van de deskundige juryleden Durk Lautenbach en Bienze IJlstra mag het B orkest van Joost Wiersma- Jistrum, met dirigent Johan Postma het spits afbijten van de 5e divisie. Het evenement is ook in beeld en geluid te volgen:

Dit jonge en relatief klein (20 leden) orkest weet met een warme sound meteen de toon te zetten; Take my Life and let it be van componist Feike van Tuinen is mooi van kleur en samenspel. 
Condacum (Jan Van der Roost) start statig, mooi tempo ook! We horen de opmars van het Romeinse leger in de introductie waarbij het (samen)spel positief opvalt. De dynamiek zou iets meer uitgewerkt mogen. Het meno mosso gevolgd door het Grandioso blijft erg goed van samenspel, maar zou iets meer spanning mogen krijgen door meer dynamische verschillen.

Amarinske van Vliegten brengt op altsax een boeiende vertolking van Pater Poster (Marten van der Wal); erg knap gedaan! Erg mooi blijft ook de klank van het orkest! 
Apollo 72 van Jan de Haan vormt het slotwerk van deze fanfare; keurig verzorgd, met soms wat kleine ongelukjes. Overall bravo voor dit mooie orkest!

Joost Wiersma B o.l.v. Johan Postma