Stadsfanfare Bolsward winnaar Korpsenfestival Femuza

Laatste update om 12:40 op Tuesday, 15 March

Stadsfanfare Bolsward werd afgelopen zaterdag 12 maart winnaar van het korpsenfestival dat georganiseerd werd door de Federatie voor Muziek- & Zangverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân (Femuza).

De fanfare uit Bolsward, die onder leiding staat van Piet van der Heide, bracht volgens juryleden Rob Goorhuis en Durk Lautenbach een gevarieerd en qua niveau kwalitatief goed programma ten gehore. Sytze Bosma nam de trofee dankbaar in ontvangst: “Dit is de eerste prijs die wij als Stadsfanfare Bolsward winnen. Alles leek vandaag op zijn plek te vallen”. De vereniging ontstond in 2019 als zelfstandige vereniging uit CMV Oranje Bolsward.

Galaconcert
Met haar optreden wint de Stadsfanfare een beker, een geldbedrag en deelname aan het galaconcert van Femuza in theater Sneek op vrijdagavond 17 juni. Aan het galaconcert doen alle winnaars van de festivals van Femuza mee die gedurende het jaar georganiseerd worden.

Veel belangstelling
Ook voor dit korpsenfestival was de belangstelling groot: maar liefst elf deelnemers betraden het podium. De deelnemers waren zowel fanfares, harmonieën als een brassband. Het “eindelijk weer mogen” stond deze dag voorop. Meerdere deelnemers gebruikten het korpsenfestival als try-out voor concoursen die binnenkort plaatsvinden, waaronder de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en het Wereld Muziek Concours.