Juryleden komende Nederlandse Brassband Kampioenschappen bekend gemaakt

Laatste update om 22:49 op Sunday, 29 April

De 38e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen kent weer een internationale jury met leden afkomstig uit Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. 

Kampioensdivisie en 1e divisie
Florent Didier (Frankrijk), Arsène Duc (Zwitserland) en Ray Farr (UK/Noorwegen) vormen het juryteam voor de Kampioensdivisie en de 1e divisie. 

Florent Didier is dirigent van Paris Brass Band, de huidige kampioen uit Frankrijk, maar haalde ook successen met andere bands, zoals de tweede plek op de afgelopen British Open met Whitburn. Arsène Duc is dirigent van Valaisia Brass Band die afgelopen jaar Zwitsers kampioen werd en ook de British Open op haar conto schreef. Ray Farr, een gerenommeerde naam in de brasswereld, heeft als dirigent in Engeland en Noorwegen furore gemaakt. Daarnaast is hij een begenadigd componist en arrangeur voor brassband.

2e, 3e en 4e divisie
Het juryteam voor de 2e, 3e en 4e divisie bestaat uit Sheona White (Engeland), John Doyle (Engeland) en Luuk Tuinstra (Nederland)

Sheona White is topsoliste op althoorn bij Brighouse & Rastrick en oorspronkelijk afkomstig uit Schotland. Ze maakte naam als solohoorniste van de legendarische Yorkshire Building Society Band. Uit Engeland afkomstig is John Doyle, met name bekend als flugelhornsolist bij de Black Dyke Band en Leyland Band. Hij maakte ook in 2017 deel uit van het juryteam. Luuk Tuinstra complementeert de jury. Luuk was maar liefst 35 jaar als trombonist in dienst bij de omroeporkesten, is dirigent van diverse hafabra-orkesten en veelgevraagd jurylid. 

De Nederlandse Brassband Kampioenschappen worden gehouden op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober in TivoliVredenburg (Utrecht). 

Verplicht werk in de Kampioensdivisie is de nieuwe Rob Goorhuis compositie Trajectum. Binnen twee weken worden de verplichte werken in de andere divisies bekend gemaakt.