MGBF Concertconcours in Zutphen

Laatste update om 15:35 op Friday, 9 February

Brass Band Amersfoort (BBA) neemt op zaterdag 17 maart deel aan het bondsconcours in de Hanzehof in Zutphen. De band heette ruim 38 jaar Veluwe Brass, maar in 2013 werd de naam veranderd. Dat betekent dat BBA voor het eerst deelneemt aan een bondsconcours onder hun nieuwe naam.

In Zutphen brengt BBA een gevarieerd concoursprogramma waarbij de uitersten van het brassbandspectrum worden opgezocht:

Met ‘A Moorside Suite’ van Gustav Holst wordt een eerbetoon aan de vroege brassband cultuur gegeven. Deze echte klassieker vraagt om transparantie, lichtvoetig spel en heeft een stevig solowerk als tweede deel. Als tegenwicht heeft het orkest Martin Ellerby’s Symphony for Brassband and Percussion “Natalis” geprogrammeerd. Hier vooral lange muzikale lijnen, brede bandsound en scherpe ritmische motieven die elkaar afwisselen. Het inspeelwerk is Phoenix van Peter Graham's War of the Worlds.

BBA komt uit in de tweede divisie en staat al meer dan 6 jaar onder leiding van Vincent Verhage. Al jaren doen ze mee aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen waarbij altijd goede resultaten worden gehaald. Vorig jaar wist het orkest met een programma rond de in Amersfoort geboren Piet Mondriaan tijdens het Survento Festival de titel binnen te halen. In Surhuisterveen doet de band ook dit jaar weer mee voor titelprolongatie.

Juryleden:
Rob Goorhuis, Dick Bolt, Jouke Hoekstra