Belgisch Brassbandkampioenschap gaat definitief door op 27 en 28 november

Laatste update om 11:11 op Saturday, 6 November

Op zaterdag 27 en zondag 28 november vindt voor de 42e maal het Belgisch Brassbandkampioenschap plaats. Voor de zesde keer zal dat zijn in CC Zwaneberg, Cultuurplein, Heist-op-den-Berg. 

Vlamo heeft het kampioenschap wel enigszins aangepast, als gevolg van de pandemie waardoor veel bands lange tijd niet hebben kunnen repeteren. In alle afdelingen wordt daarom alleen een verplicht werk uitgevoerd. Alleen bands die in de kampioensafdeling aanspraak willen maken op de titel en uitzending naar de Europese kampioenschappen krijgen de gelegenheid om een keuzewerk te spelen. Anders dan in Nederland zal de kampioen van deze editie België vertegenwoordigen in Birmingham.  

Dagindeling 
Op zaterdag betreden de open, derde, tweede en eerste afdeling het podium. Op zondag is het de beurt aan de bands uit de kampioensafdeling.

Zaterdag 27 november 2021
14.00 uur: Tweede afdeling (verplicht werk)
14.20 uur: BE BRASS Festival: de kans voor trio’s, kwartetten, kwintetten, gelijke of gemengde bezetting, 10 brass, onvolledige brassbands enz.
16.00 uur: Eerste afdeling (verplicht werk)
19.00 uur: Award Ceremony

Zondag 28 november 2021
09.30 uur: Kampioensafdeling (verplicht werk)
13.35 uur: Middagpauze
14.30 uur: Kampioensafdeling (keuzewerk)
18.45 uur: Award Ceremony

Het juryteam bestaat uit Robert Childs (VK), Joop van Dijk (Nederland) & Sheona White (VK).

Verplichte werken
Open afdeling: deze bands spelen enkel een keuzewerk
Derde afdeling: Concert Overture The Prizewinners van Philip Sparke 
Tweede afdeling: Rhapsody in Brass van Dean Goffin
Eerste afdeling: Connotations van Edward Gregson 
Kampioensafdeling: The World Rejoicing van Edward Gregson 

Covid bericht van de organisatie
Om het kampioenschap te kunnen laten plaatsvinden zonder beperkingen en dit zowel voor de medewerkers, muzikanten op het podium als voor het publiek in de zaal, organiseert Vlamo dit als Covid Safe Event. Wat wil dit nu zeggen? Je kan het kampioenschap enkel bijwonen op vertoon van je Covid Safe Ticket: via de QR-code in de CovidSafe.be-app of op papier. Kom dus zeker op tijd, want de ticketcontrole neemt daardoor meer tijd in beslag. Vergeet niet om naast je ticket ook je identiteitskaart en Covid Safe Ticket mee te brengen!