Uitwisselingsconcert Brass Band Roosendaal

Laatste update om 15:52 op Tuesday, 9 November

Brass Band Roosendaal onder leiding van Anno Appelo kon door de coronapandemie lang geen concerten geven. De Brabantse band had zich ingeschreven voor het Vlaams Open van afgelopen jaar en daar een afwisselend programma voor ingestudeerd. Dit jaar is het programma op enkele punten gewijzigd.

Het zijn bewogen jaren geweest voor Brass Band Roosendaal die vijf jaar geleden werd opgericht. Aan publieke belangstelling heeft het vanuit de regio nooit ontbroken. De concerten worden altijd goed bezocht door trouwe fans maar ook nieuw publiek. Het doel van de band is ook om het publiek in de regio enthousiast maken voor de traditionele Engelse stijl Brassband. Het hoogtepunt tot nu toe is de deelname aan Surventobrass twee jaar geleden met een programma waarin de bevrijding van Roosendaal door de Polar-Bears werd herdacht. Brass Band Roosendaal won hun divisie glansrijk en bezette overall een mooie tweede plaats dat jaar.

De muzikanten van de band komen uit de wijde omtrek, waarbij gezegd kan worden dat er aan een muzikale behoefte voldaan wordt in het zuidwesten van Nederland. De muzikanten zijn dit project 10 repetities op zondagochtend bij elkaar gekomen en hebben daar onder inspirerende leiding van Anno Appelo een afwisselend programma ingestudeerd.

Brass Band Roosendaal had ook graag dit jaar meegedaan aan een evenement in wedstrijdvorm, maar door de COVID-19 pandemie zijn veel wedstrijden afgezegd of verschoven. In overleg met dirigent is besloten dat het 5-jarig lustrum niet zomaar voorbij mag gaan. Daarom is tot dit concert besloten, waarbij het complete scala van hafabra orkesten acte de présence geeft. Roosendaal begeleidt onder andere hun principal Euphonium in het prachtige There’s a flower. Viking Age van Thierry Deleruyelle is het concertwerk. Dit was in 2018 het verplichte werk in de derde divisie op het NBK. Verder wordt van de muzikanten technisch nog het uiterste gevraagd in Gealforce.

De gasten voor dit hafabra concert zijn fanfare WDV uit Clinge, die onder andere het prachtige Land of Wind & Water van Jan de Haan gaat spelen. Ook verzorgt Harmonie NLS uit Klaaswaal een optreden. Zij gaan onder andere Orient Express van Philipe Sparke uitvoeren. Beide orkesten hebben een directe band met Brass Band Roosendaal. WDV staat onder leiding van Richard Schroevers, 1e bariton bij de brassband. NLS-Klaaswaal staat ook onder leiding van Anno Appelo.

Het concert is op zondag 14 november om 15:00 uur in Cultuurhuis Bovendonk in Roosendaal.