Uitstekende uitvoering van Provinciale Brassband Groningen

Laatste update om 21:02 op Saturday, 30 October

Een solide en mooi gezongen gespeelde opening van de Provinciale Brassband Groningen. In de Capriccio is alles aanwezig, al blijft het niet helemaal onder elkaar. La Danza 1 laat grote contrasten horen. Er valt veel te genieten, maar kleine ongelukjes gebeuren ook bij deze uitvoering. 

De Processional krijgt het juiste tempo mee en dat werkt. Mooi zijn de tegengestelde lijnen te horen. La Danza 2 vliegt je om de oren, zoveel figuratie die transparant te volgen is en dan hoor je ook de ongelukjes. Er is echter zoveel moois te beleven. Richard Visser heeft in Arias and Duets duidelijke keuzes gemaakt, waardoor gelaagdheid ontstaat. De solisten komen niet geheel ongeschonden uit het duet. Andere solisten hebben stemmingsproblemen. Het appassionato laat horen wat de dynamische reikwijdte van deze band is. 

De beoogde speelse effecten in de Fuga Burlesca worden door de band uitstekend ten gehore gebracht. Daarna gaat het richting het Chorale. Monumentale klanken hier en een prachtige uitgewerkte versie van de laatste delen brengen het publiek tot een terecht uitgelaten applaus.