NBK Kamp.divisie band 1 Goede uitvoering van Brassband Rijnmond

Laatste update om 19:24 op Saturday, 26 October

Brassband Rijnmond heeft de ongelukkige loting vanavond, maar wat het uiteindelijk zegt moet maar blijken. De opening met Freud's Dreams laat de twee verschillende lagen goed horen, al klinkt de figuratie wat sonore. Het thema in Variations en de 1e variatie zijn wat aan de uitgestrekte kant. De 2e variatie loopt goed door, al is niet elk detail hoorbaar. Café Life heeft meer tempo en is daardoor wat minder laid back dan zou kunnen. In Variation 4 Duettino is het samenspel minder, terwijl in var. 6 wel veel detail verloren gaat. Crosstalk heeft een mooie balans en de Soliloquy met de lange es-bas solo is een prima optreden van de solist. Var.9 heeft als tempo-aanduiding Presto en dat gaan we vanavond nog sneller horen. Het meno mosso subito komt er niet echt uit, voordat we in Scena and Notturno duiken.

De dronken Don Giovanni maakt het bij Rijnmond niet al te bont. De opera-achtige vertellingen komen goed tot uiting. De cornetsolo is een regelrechte aanklacht, maar in het duet wordt meer comtemplatie getoond. Ook de euphoniums hebben nog wel wat belastend materiaal. In het bassenduet komen wel wat missertjes voor.
De Finale begint opnieuw met de spotlight op de es bas solist en kent vervolgens een aantal minder uitgewerkt passages op weg naar de tutti melodie. Het slot is spektakel, maar echt verrast worden we niet.

Rijnmond zet een goede uitvoering neer met veel om van te genieten. Een goede marker.