De Spijkerpakkenband geeft prima uitvoering

Laatste update om 19:31 op Saturday, 30 October

De Spijkerpakkenband maakte zeer recent bekend verder te gaan onder leiding van Ido Gerard Kempenaar. Een besluit dat al enige tijd geleden genomen was en vandaar dat de nieuwe dirigent ook hier zijn opwachting maakt. Een muzikale opening, maar de tweede inzet levert de trombonist een gemiste noot op. In de Capriccio horen we dat de dirigent duidelijk hoofd- en bijzaken heeft gescheiden en ook sommige figuraties daarmee wegdrukt. In La Danza 1 ligt de voorkeur bij de bovenkant van het klankbeeld en daardoor horen we minder van de marcherende bassen.

In Processional lijken wat partijen los van de muzikale lijnen door te spelen, het mist dan plotseling wat richting. In La Danza 2 worden ook weer duidelijke keuzes gemaakt, maar daardoor missen we wel het een en ander. Voor Arias and Duets verandert de balans doordat de vibrafoon te sterk blijft. In Arias and Duets is niet geheel duidelijk meer wat moet prevaleren. Het cornet-euphonium duet krijgt een mooie uitvoering, maar eindigt wat te laag in de stemming. Mooi gespeeld odoor de sopraan cornet. 

Fuga Burlesca vraagt om een zeer effectvolle benadering om de frivoliteiten te benadrukken. Hier krijgt veel aandacht. Het Chorale wordt met veel kracht gespeeld. De trombonist weet het thema nog een keer foutloos en met overtuiging te spelen en dan zijn we aan het slot.