Het BBK dit jaar als Brassbandfestival

Laatste update om 17:21 op Wednesday, 7 October

Met het uitblijven van duidelijke verbetering in de Covidsituatie in België heeft de organisatie van de BBK verdere aanpassingen aangekondigd. Hieronder de tekst opgesteld door de bestuursleden Arthur Vanderhoeft (Voorzitter SG Brassband), Jan Matthys (Directeur VLAMO) en Tim Van Moorhem (Projectverantwoordelijke).

Kampioenschap
"Toen we in juni bekend maakten ondanks de moeilijke omstandigheden toch een Belgisch Brassband Kampioenschap te willen organiseren, weliswaar in een aangepaste en afgeslankte versie, waren we hoopvol dat de gezondheidssituatie en de veiligheidsmaatregelen daarrond sterk verbeterd zouden zijn tegen het najaar. Zoals jullie allemaal weten ziet de toestand er op dit ogenblik niet goed uit.

Na een grondige brainstorm en consultatie met de directie van VLAMO hebben we dan ook besloten om verdere aanpassingen aan het verloop van ons jaarlijks event te doen.

Wij beseffen dat het spelen op het podium in Heist-op-den-Berg totaal anders zal zijn. De afstandsregels zijn nog steeds zeer strikt zowel tijdens repetities als tijdens de uitvoering waardoor het hoge niveau dat we in België gewoon zijn wellicht niet kan gehaald worden. Toch willen we de brassbands een kans geven om een doel te hebben om naartoe te werken tijdens de repetities. We horen en ervaren langs alle kanten immers dat de muzikanten nood hebben aan het samen spelen en te genieten van hun geliefde hobby, en daar willen we ondanks de vele te overwinnen logistieke problemen graag aan tegemoet komen."

Brassbandfestival
"Wat willen we jullie dan wel aanbieden? We organiseren het BBK dit jaar als een Brassbandfestival. Vermits de bands reeds aan het werken zijn aan het verplichte programma zal elk optreden bestaan uit een koraal of hymne, het verplichte werk en verder een volledig vrij gekozen programma, samen tot een maximum van 30 minuten. Wij stellen een juryteam aan dat de volledige uitvoeringen zal evalueren en nadien bespreken met de dirigenten. De concerten zullen doorgaan zonder publiek, maar alle concerten zullen via livestream te volgen zijn. Het wedstrijdelement valt volledig weg. We hopen dat deze opzet veel speelvreugde aan de bands kan geven. Door de besparingen o.a. op uit te reiken prijzen en andere items kunnen we alle bands een nog te bepalen kostenvergoeding geven.

Omdat reeds 13 bands pre-registreerden voor deelname zal dit evenement zoals gebruikelijk met het BBK over 2 dagen gespreid worden. Details over dagindeling en verloop worden jullie zo snel mogelijk meegedeeld. Bij extra inschrijvingen krijgen de 13 geregistreerde brassbands voorrang om deel te nemen!"

Livestream
Het festival vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 november in CC Zwaneberg in Heist o/d Berg. Zodra er nieuws is over de livestream zullen we dit ook via onze kanalen bekend maken.