Op 23 mei ‘Stay at Home’-editie van Top Brass Noord

Laatste update om 11:08 op Thursday, 21 May

Zaterdag 23 mei vindt de ‘Stay at Home’-editie van Top Brass Noord plaats. De bands uit Noord Nederland presenteren een alternatief met enkele bijzondere registraties.

Bijzonder tintje
In verband met het 40-jarig bestaan van Provinciale Brassband Groningen was het voornemen om groots uit te pakken. Een 1-daags festival, dat zou plaatsvinden in de Oosterpoort (Groningen) met overdag workshops, masterclasses en lezingen voor de gehele brass-sector en met in de avond het 'gebruikelijke' concert in de Kleine Zaal van de Oosterpoort. Alle voorbereidingen hiervoor waren al in een ver gevorderd stadium. En toen kwam Covid-19.

Nieuwe datum
Gelukkig is er met alle betrokkenen een nieuwe datum vastgesteld: 29 mei 2021. Dan hopelijk zullen Provinciale Brass Band Groningen, de Wâldsang, de Spijkerpakkenband, Soli Brass en De Bazuin Oenkerk weer live te horen zijn.

Alternatief 
Het idee om dit jaar een digitale versie van Top Brass Noord te houden, vond meteen weerklank. Iedereen bleek enthousiast! Alle bands hebben een playlist samengesteld met een grote variëteit aan muziek. Van wedstrijduitvoeringen tot opnames ‘uit de oude doos’, niet eerder vertoonde concertregistraties en zelfs samenspeelvideo’s! Vanaf 19:30 uur zal er ieder half uur een band te zien en te horen zijn en elke band heeft op zijn eigen manier een draai gegeven aan het presenteren van het digitale concert. Tussen de bands door is er, net als in het echt, tijd om je drankje bij te vullen, een sanitaire stop te maken of een verse schaal bitterballen te frituren.

De uitvoeringen zijn op zaterdag 23 mei vanaf 19:30 uur via Facebook live te volgen evenals op het You-Tube kanaal.