DOBC 2022: de voorbereidingen De Bazuin - Oenkerk

Laatste update om 14:43 op Friday, 10 June

De wedstrijdvorm met invulling van een eigen programma; prettig, of heeft het spelen van een verplicht werk voor elke deelnemer in deze sectie uw voorkeur?
"Voor ons is dit een prettige vorm, het kiezen van een eigen werk is juist fijn om dat je zo in het jaar ook zelf een groot werk kan kiezen om ter beoordeling uit te voeren."  

De voorbereidingen; zijn deze goed verlopen, of zijn er toch nog de naweeën van covid te bespeuren?
"Wij hebben een goede voorbereiding gekend, met een goed bezette band ook tijdens de repetities. We hebben zin om deel te nemen aan dit mooie evenement met een goed bezet deelnemersveld. Het is erg fijn om naast muziek te maken ook de mede muzikanten van andere verenigingen weer te kunnen ontmoeten. We kijken er naar uit een mooie avond te maken met prachtige muziek." 

Heeft u in aanloop naar DOBC nog try-out concerten?
"Wij hebben geen try-outs gepland voor dit optreden. Wel hebben we vorige week een mooi concert kunnen geven tijdens het jaarlijkse federatie festival van onze gemeente. Zijn er zaken die interessant zijn voor publicatie, geef deze dan aan ons door en zodoende vergroot het ook weer de nieuwswaarde voor ons platform. Op 18 juni hebben we de opening mogen doen van een groots festival in Leeuwarden, genaamd Grutsk, samen met een combo en zangeres Jody Berghuis."