Jaap Musschenga nieuwe dirigent van De Bazuin Oenkerk

Laatste update om 17:48 op Tuesday, 6 April

Jaap Musschenga is vanaf volgend seizoen de nieuwe dirigent is van brassband De Bazuin uit Oenkerk. Hij is als gastdirigent al een aantal keren bij de kampioensdivisieband betrokken geweest en daardoor is hij geen onbekende voor de muzikanten. Zijn muzikale visie en vakmanschap als dirigent maken dat hij een uitstekende opvolger is voor de vertrekkende dirigent Klaas van der Woude. 
 
Jaap Musschenga (1990) begon zijn muzikale carrière op 7-jarige leeftijd bij de plaatselijke fanfare. Aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen studeerde Jaap Hafabra-directie, tenor tuba en de master-opleiding Wind-Band-Conducting. Voor alle opleidingen slaagde hij ‘cum laude’. 
 
Op dit moment is hij als dirigent verbonden aan fanfare ‘Concordia’ uit Oldebroek, fanfare ‘Eendracht’ uit Eerbeek en brassband ‘Gloria Deï’ uit Gerkesklooster. Bij die laatste band gaat hij na 5 jaar vertrekken door zijn nieuwe aanstelling bij De Bazuin. Beide bands repeteren op woensdagavond en daardoor is het niet meer mogelijk om als dirigent aan te blijven bij de band uit Gerkesklooster-Stroobos.

Gloria Deï kijkt terug op een zeer prettige samenwerking met Musschenga. In de afgelopen jaren leverde hij een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de band en deed Gloria Deï mee aan verschillende wedstrijden en concoursen. Hoogtepunten waren de 1e plaats tijdens de Deutsche Brass Band Meisterschaften in 2018 met daaropvolgend de deelname in de 1e divisie tijdens de Nederlands Brassband Kampioenschappen in Utrecht.

(Fotograaf: Martijn Werkman)