Ambitieuze Brassband Roosendaal naar VOBK

Laatste update om 11:35 op Sunday, 5 January

Brassband Roosendaal zal op 19 april van dit jaar deelnemen aan het VOBK in Mechelen. De nog jonge, maar daarom niet minder ambitieuze, band staat dit jaar wederom onder de bezielende leiding van Anno Appelo. De band komt uit in de sectie D en neemt het op tegen 6 bands uit België en Duitsland. 

Vaste basis
Brassband Roosendaal functioneert op project basis. Inmiddels ontstaat er bij het vierde project een vaste basis van muzikanten die al meerdere projecten hebben meegedaan. Afgelopen jaar wist Appelo de band naar grote hoogte te stuwen op het SurventoBrass entertainment festival in Surhuisterveen, de Roosendalers bereikten daar een tweede plaats all-over met een bijna perfecte score.

Try-out concert
In voorbereiding op het VOBK zal de band 5 april een try-out uitvoering geven in schouwburg De Kring in Roosendaal waar de band gevestigd is. De band zal daar samen met de fanfare Weldoen Door Vermaak uit Clinge en harmonie NEO uit Rucphen een hafabra concert verzorgen. Kaarten voor dit concert kunnen binnenkort gereserveerd worden via website van schouwburg de Kring in Roosendaal.