NBK Kamp.divisie band 7 Een prachtige uitvoering van Provinciale Brassband Groningen

Laatste update om 22:20 op Saturday, 26 October

PBG heeft ervoor gekozen om in de gewone brassband opstelling te zitten. De opening zit vol leven. De technische laag is prachtig te volgen en de onderlaag brengt de spanning teweeg. Het Mozart thema is stijlvol, de overgang naar de 1e variatie had iets meer tijd mogen hebben. De 2e variatie is prachtig uitgewerkt. In Café Life is precies het tempo gevat en de sfeer is misschien niet van het allerkleinste kroegje, maar meer van de radiostudio. De toeschouwers brengen ons bij var. 6 waar een zekere woestheid de stamgasten niet ontzegd kan worden.

De opening van var.8 is zo mooi breed in klank neergezet. Het vervolg is op enkele vlekjes na, zo goed gedaan. De Gallop is vol karakter en de acrobaten laten al hun kunsten tegelijk zien in het circus. 

Don Giovanni heeft 'em flink om en beleeft niet zijn fijnste momenten. Ook de solo's worden zittend gespeeld en in deze zaal kan dat prima. Opnieuw enkele kleine vlekjes met inzetjes en in de begeleiding, het zijn details in een verder prachtige uitvoering, die je het verhaal inzuigt. De overgang naar het laatste deel is weer van een geweldige kwaliteit, helder, transparant en met zoveel intentie. De Fuga in een hoog tempo zit er helemaal op bij de band. Het slot is fenomenaal en opnieuw laat het publiek merken hoezeer ze genoten hebben van deze uitvoering.