Russel Gray te gast bij De Wâldsang en De Lofklank

Laatste update om 17:26 op Wednesday, 18 September

Na een zeer geslaagd en fantastisch studieweekend in het Friese Eastermar staat het komend weekend voor De Wâldsang wederom volledig in het teken van de voorbereiding op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Speciaal voor deze gelegenheid, en mede mogelijk gemaakt door YAMAHA, wordt Russell Gray ingevlogen om met de kampioen uit 2017 te werken aan het verplichte werk Vienna Nights van Philip Wilby. Naast een aantal repetities en sectierepetities gaat Russell ook aan het werk met individuele muzikanten.

Voorafgaand aan het studieweekend van De Wâldsang neemt Russell Gray ook De Lofklank Ureterp onder zijn hoede. Bij De Lofklank staat The Patriots van Jan de Haan op de lessenaar. Na een aantal sectierepetities in de middag, repeteert Russell 's avonds met de hele band.

Russell Gray
De uit Schotland afkomstige Russell Gray werd in 1998 aangesteld als musical director van de Stavanger Brassband in Noorwegen. Sindsdien is zijn reputatie als vooraanstaand vertolker van brassband muziek in binnen- en buitenland alom erkend. Sinds 2008 is Russell dirigent van Molde Brass (Noorwegen) en is hij hoogleraar aan de Universiteit van Queensland (Australië). Zijn successen behaalde hij tijdens toonaangevende brassband competities in o.a. Noorwegen, Denemarken, Finland, Frankrijk, Zwitserland, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië

Zijn meest recente succes is de 3e plaats tijdens de British Open in Birmingham met Fodens 2 weken geleden. Met deze band kwalificeerde hij zich ook voor de Europese Brassband Kampioenschappen in Palanga 2020 door de National Championships of Great Britain te winnen in de Royal Albert Hall in Londen.

YAMAHA heeft de komst van Russel Gray mede mogelijk gemaakt.