Nieuwe dirigent Chr. Brassband Hosannah

Laatste update om 18:33 op Friday, 1 December

In november kwam een einde aan een prettige samenwerking met Ria Fennema tijdens een traditioneel concert van de Leeuwarder formatie.

Na een zoektocht met diverse gesprekken en proefdirecties kan de band met veel enthousiasme mededelen dat in Jappie Kuipers de nieuwe dirigent van het A-orkest is gevonden.

Jappie Kuipers (Stroobos, 1957) begon zijn muzikale carrière als cornettist op 7-jarige leeftijd bij de plaatselijke fanfare. Daarna is hij als muzikant op cornet en bugel jarenlang actief geweest in o.a. brassband De Wâldsang en koperensemble Fryslân Brass. In 1985 rondde hij zijn opleiding voor docent klein koper (trompet) en Hafabra-directie af aan de Muziekpedagogische Academie te Leeuwarden
Hij is docent en coördinator muziekonderwijs bij o.a. Stichting Muziekonderwijs Grootegast en als methodiekdocent bij Prins Claus Conservatorium te Groningen. Dit alles doet hij vanuit een zelfstanding ondernemerschap. Momenteel is hij dirigent van twee fanfareorkesten: De Bazuin Lutjegast en Dindua Oldekerk.