NBK 3e divisie band 3 Backum Brass geeft boeiende uitvoering

Laatste update om 20:07 op Friday, 25 October

Backum Brass o.l.v. Vincent Verhage begint met een fors geluid, vooral de bassen overheersen in de klank. Het begin is in een te laag tempo opgezet en wordt versneld. Daardoor komt het uiteindelijk in een te hoog tempo. De cornetten staan letterlijk off stage buiten de deuren, die toegang geven tot het podium. Het thema is goed gespeeld door de flugelhorn, maar de begeleiding is wel luid. Voor de March raakt de wave zijn puls kwijt en ontstaan er meerdere pulsen. 

In de March zet Backum een behoorlijke dynamiek neer, die een heel ander beeld geeft van dit deel dan de twee voorgaande bands. Helemaal zuiver is het niet. Energetic heeft alle elementen, soms wat ruw en niet alles staat echt boven elkaar. Melancholic is wel een rustpunt. De stemming is hier in de begeleidende stemmen niet optimaal, maar er is veel te genieten. Goede momenten. 

Deze uitvoering is zeker boeiend. In het Groovy worden wel enkele vrijheden genomen met het tempo. De Finale heeft misschien iets te veel drang naar het eind.