Brass Band Leieland & Wouter Loose brengen avondvullend programma

Laatste update om 15:07 op Sunday, 15 September

Elk jaar organiseert Brass Band Leieland twee concerten in eigen streek, zodat wij de brassband beter bekend kunnen maken bij alle streekgenoten. Op zondag 6 oktober zal één van deze concerten plaatsvinden in OC De Stekke Moorsele, Sint-Maartensplein 12, 8560 Wevelgem.

Tijdens het avondvullend programma, dat om 18.30 uur zal aanvangen, brengt Brass Band Leieland met haar dirigent Sam Werbrouck een afwisselendf programma waar tenor- en bastrombonist Wouter Loose een prominente plaats zal innemen. Aangezien de band tevens in volle voorbereiding is voor het nationaal kampioenschap in de hoogste divisie, zal ze al een eerste uitvoering brengen van het keuzewerk én het plichtwerk Dynasty van Peter Graham, dit werk beleefde onlangs haar première in Birmingham tijdens het British Open Brass Band Championship.

Wouter Loose:
Wouter Loose (tenor & bastrombone) studeerde af aan de conservatoria van Antwerpen en Rotterdam bij Ben van Dijk. Hij is sedert 2001 verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Hij remplaceerde in orkesten in binnen- en buitenland zoals het Concertgebouworkest, l'Orchestre Philharmonique de Radio France, Rheinische Staatsphilharmonie Koblenz, etc.

Brass Band Leieland
Brass Band Leieland ontstond eind december 1996 onder impuls van een tiental streekgenoten, allen met ervaring in de brassband-wereld, die ervan overtuigd waren dat er in de Zuid-West-Vlaamse regio niet alleen ruimte was voor een nieuwe brassband, maar dat er bovendien ook vraag naar was.