Try-Out concert BBK

Laatste update om 15:05 op Friday, 8 November

Op 30 november en 1 december treden Belgische brassbands aan trijdens de nationale kampioenschappen welke plaatsvinden in Heist-op-den-Berg.

In aanloop voor haar deelname in de Kampioensafdeling zal Brassband Heist op zondag 24 november een Try Out concert geven in de Spinhoeve, Stationsplein 4, 2288 Bouwel. Aanvang 19.00 uur.

Op de pupiter staat in ieder geval Peter Graham's compositie Dynasty; het werk is verplicht gesteld voor deze editie.

De componist aan het woord: "Dynasty is een symfonisch gedicht voor brassband, geïnspireerd door het leven van Harry Mortimer (1902-1992) - een die leest als een muzikaal avonturenverhaal. Met Mortimer's autobiografie 'On Brass' als bron presenteert Dynasty een scala aan muzikale scènes waarin solo's, hymnes en af ​​en toe een verwijzing naar brassband-klassiekers worden verwerkt. Het werk eindigt met een fuga gebaseerd op thema's uit muziek die een integraal onderdeel was van het musiceren van bands en gemeenschappen in de tijd van Harry Mortimer, The Messiah."

Het werk is in samenwerking met de British Open Brass Band Championships tot stand gekomen en was tijdens de British Open op 7 september het verplichte werk; winnaar was de Cory Band met dirigent Philip Harper.

Naast het opge;egde werk zal Brass Band Heist ook haar keuzewerk spelen.