Anne van den Berg nieuwe dirigent fanfare De Hoop Stellendam

Laatste update om 16:13 op Wednesday, 11 September

Fanfareorkest De Hoop Stellendam is blij een opvolger voor Arie Stolk te kunnen presenteren. Vanaf december is de 41-jarige Anne van den Berg de nieuwe dirigent bij De Hoop. 

Hij begon zijn muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd bij CMV Concordia te Oldebroek. De muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij Dhr. Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma op bugel behaalde.

Van den Berg heeft trompet gestudeerd aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam bij Jos Verspagen, Andre Heuvelman en Ad van Zon. In 2004 begon hij met zijn Hafabra-directie studie, die eind 2008 werd afgerond bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2017 won hij met zijn toenmalige Fanfareorkest Oranje Grootegast op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade de titel in de eerste divisie. Ook op diverse Open Nederlandse Fanfare en Brassband kampioenschappen werden mooie successen behaald. Momenteel is Anne ook dirigent bij Brassband Pro Rege Heerenveen, Brassband Soli Brass Leeuwarden, Fanfare 'David' Oosterwolde en Fanfare Ad Astra Asperen. 

 

De Hoop verwacht met Anne van den Berg een zeer geschikte opvolger te hebben gevonden met wie het orkest verder kan bouwen aan de toekomst.

Van den Berg: ”Ik ben zeer vereerd met de aanstelling als dirigent bij De Hoop. Het is een prachtige fanfare die o.l.v Arie Stolk al jaren toonaangevend is in de Nederlandse en internationale blaasmuziek. De fanfare staat bekend om haar bijzondere en vernieuwende projecten. Ik kijk er enorm naar uit om hier, samen met het orkest, aan bij te mogen dragen.” 

Tot december is Anton Weeren interim-dirigent. Anton is geen onbekende voor het orkest. De Hoop speelde al op zijn directie-examen. Anton dirigeert sinds het voorjaar ook het gezamenlijke jeugdorkest van Apollo Goedereede en de Hoop Stellendam. Op zaterdag 26 oktober treedt het orkest op onder zijn leiding tijdens een festival ter ere van het jubileum van zustervereniging Apollo Nieuwe Tonge. Op 14 december wordt een afsluitend concert voor de interim-periode gegeven. 

Het eerste concert van de nieuwe dirigent Anne van den Berg is het nieuwjaarsconcert van 2020. Dit vindt plaats, mede om de nieuwe dirigent nog enige repetitietijd met het orkest te kunnen geven, op zaterdag 25 januari in de Dorpstienden in Ouddorp. 

Aan een passend afscheid voor dirigent Arie Stolk wordt gewerkt. Dit gaat in het voorjaar gebeuren.