Spijkerpakkenband slaat NBK over

Laatste update om 10:12 op Wednesday, 10 July

De Spijkerpakkenband doet dit jaar niet mee aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht op zaterdag 26 oktober.

"Het past dit jaar niet in onze planning helaas”, vertelt Thies Nicolaï, voorzitter van de brassband uit Gorredijk, die uitkomt in de kampioensdivisie. Na de zomer komt er verandering in de standplaats van de band. 'De Spikers' hebben een eigen bandroom gekocht in Lippenhuizen in de gemeente Opsterland.

Nicolaï vertelt verder: “Het huurcontract van onze huidige bandroom loopt dit jaar af en dat was de aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe repetitieruimte. Met dit pand krijgen we een fantastisch onderkomen en hebben we alle vrijheid om onze ambities waar te maken. De overdracht van het pand is vlak na de zomer en dat in combinatie met muzikale projecten die al in de steigers staan, leek het ons verstandiger om de NBK dit jaar over te slaan. Je kunt tenslotte niet alles doen. Uiteraard zitten we na de vakantie muzikaal niet stil. Ons jubileumjaar sluiten we af met een aantal toffe projecten.”

De Spijkerpakkenband bestaat 30 jaar en op vrijdag 5 juli werd dat gevierd met een jubileumconcert in Gorredijk. De muziek stond geheel in het teken van de wereldberoemde band Queen.