Adam Cooke Resident Conductor bij Stavanger

Laatste update om 09:19 op Thursday, 13 September

Stavanger Brass Band is de afgelopen twee jaar actief op zoek gegaan naar een vaste dirigent. De laatste anderhalf jaar heeft Adam Cooke gefunctioneerd in die rol en is regelmatig vanuit Londen naar Stavanger gereisd voor wekelijkse repetities.

"We zijn erg blij dat de volgende natuurlijke stap in de loopbaan van Adam en zijn partner is om naar Stavanger te verhuizen, wat ons in staat stelt Adam formeel de positie als Resident Conductor van Stavanger Brassband aan te bieden. Adam wordt een volwaardig onderdeel van het succesvolle team dat samenwerkt met Music Director Allan Withington en de organisatie van de band, om deze verder te ontwikkelen. Adam heeft al een belangrijke rol gespeeld in de meest recente prestatie van Stavanger Brass Band, de derde plaats op de Europese Brassbandkampioenschappen van dit jaar. We kijken ernaar uit om zijn expertise en ervaring nog meer in de ontwikkeling van de band te steken", zegt Ulf Rosenberg, voorzitter van de Bord in Stavanger Brass Band. 

Adam voegt nog toe: "Ik heb het afgelopen jaar met veel plezier samengewerkt met Stavanger Brass Band en Allan Withington. De band speelt een voortrekkersrol op het gebied van innovatie en optredens bij brass uitvoeringen."