DOBC Kampioensdivisie: Wisselend optreden Brassband Rijnmond

Laatste update om 22:20 op Saturday, 9 June

Brassband Rijnmond o.l.v. Erik van de Kolk

1 Buckaroo Holiday from Rodeo (Aaron Copland, arr. Denton Cornett) 
De titelverdediger komt met een originele opening. Een brassband weergave van het eerste deel van het ballet Rodeo. Beschrijvende muziek van de toenadering van een cowgirl tot de hoofdpersoon, maar die is meer gecharmeerd van de dochter van de Ranch-eigenaar. De muziek heeft extra complexiteit gekregen met het arrangeren en dat levert wat oneffenheden op. Een daadkrachtige opening van Rijnmond.                          

2 Dream with me (Leonard Bernstein, arr. Bennie M. Walsh)
Het duurt even voordat de soliste en de band matchen. Marlotte van ’t Hoff zingt dit lied van Leonard Bernstein uit de musical Peter Pan (1950). Zuiverheid blijft een kwestie tussen band en soliste en dat is jammer. 

3 On the Shoulders of Giants (Peter Graham)
In het eerste deel, Fanfares, zoekt dirigent Erik van de Kolk de verbinding met Bruckner's 8e nadrukkelijk. Zuiverheid is nog wel eens een issue in dit deel. In de Elegy zijn er mooie sololijnen te horen. Jammer van de split notes. De jazz van Miles Davis en Tommy Dorsey, heerlijk. Aan het eind van de Elegy klinkt het wat minder comfortabel. Steal Away heeft een prachtig einde.

De Fantasie Brillante wordt met veel energie ingezet. Ongelukjes zijn er nog steeds wel. De flugel heeft moeite om het melodielijntje goed hoorbaar te maken. De techniek loopt wat vol, maar de finale laat een goede indruk achter.