K&VRIENDschap concert 15 juni 2024

Laatste update om 19:08 op Thursday, 13 June

Op zaterdag 15 juni organiseert Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen een concert met als gastorkest Fanfare Weldoen door Vermaak uit Clinge.

De naam van het concert is: K&VRIENDschap concert, een verwijzing naar de ‘vrienden’  van Kunst & Vriendschap, oftewel de mensen die brassband K&V een warm hart toe dragen en bijvoorbeeld lid zijn van de Club van 100 van K&V.

En de titel benadrukt dat muziek verbindt en er muzikale connecties vanuit heel Nederland kunnen ontstaan. Dirigent Richard Schroevers is namelijk geen onbekende van K&V. Hij is niet alleen brassbandliefhebber en -kenner maar heeft ook met K&V meegespeeld op euphonium tijdens de NBK in 2019. Het is de eerste keer dat hij en de muzikanten van Fanfare Weldoen door Vermaak uit Clinge te gast zijn in Altena.

Het dorpje Clinge ligt in de provincie Zeeland, op de grens van België. De fanfare bestaat als sinds 1888 en staat sinds 2016 onder leiding van Richard Schroevers. En dat de dirigent van brassbandmuziek houdt is te zien in de muziekstukken die ze deze avond zullen spelen. U kunt onder andere luisteren naar Prismatic Light, van origine een brassbandstuk waar Richard een eigenzinnige versie van heeft gemaakt speciaal voor Weldoen door Vermaak. Daarnaast is het genieten van Birdland en Joy, Peace and Happiness en meer.

Brassband Kunst & Vriendschap zal na de pauze optreden en u kunt dan luisteren naar de prachtige solo Carrickfergus, gespeeld door Caroline Verschuren op bariton. Een knipoog naar de titel van het concert is het stuk Friendly Takeover, een relatief onbekend brassbandwerk van componist Oliver Waespi.

De brassband staat al sinds 2015 onder leiding van Henk van Loon. Muziek neemt een belangrijke plaats in zijn leven in, Naast het dirigeren van K&V geeft hij les aan jeugdige muzikanten en speelt zo af en toe op invalbasis op cornet met diverse brassbands mee. Hij is ook de drijvende kracht achter CU Brass, een online platform voor de harmonie- fanfare- en brass muziek in de ruimste zin van het woord. CU Brass plaatst onder andere opinie stukken, concert reviews en  aankondigingen van aankomende concerten. Henk is dus vaak op festivals, concerten en wedstrijden in binnen- en buitenland te vinden waar hij heel wat muzikale connecties heeft gemaakt. 

Hoog tijd dus om 1 van deze connecties te verwelkomen in Altena op zaterdag 15 juni in

’t Rondeel in Woudrichem, aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.