Fanfareorkest de Hoop Stellendam ontvangt het Gelders Fanfare Orkest

Laatste update om 17:14 op Thursday, 4 April

Zaterdag 20 april komt het Gelders Fanfare Orkest (GFO) naar Ouddorp voor een concert samen met Fanfareorkest de Hoop Stellendam.

Tijdens het laatstgehouden Wereld muziekconcours in Kerkrade in 2022 werd het GFO vice-wereldkampioen in de concertdivisie. Fanfareorkest de Hoop won in 2023 het Europees concours voor fanfareorkesten in Luxemburg. De muzikale band tussen de beide orkesten gaat terug tot 1992 toen beide orkesten deelnamen aan het Topconcours in Arnhem waar om de Nederlandse titel werd gestreden. Ook was het orkest al eens eerder te gast bij De Hoop. Op dit moment wordt er samengewerkt aan een project waarbij een Engels componist een compositie gaat schrijven die door beide orkesten in première zal worden gebracht. Hierbij hoort ook een educatief project voor aankomende componisten en dirigenten van verschillende conservatoria, waarin beide orkesten participeren.

Tijdens het concert op 20 april staan een aantal zeer bijzondere werken op het programma: Fanfareorkest De Hoop speelt het zeer uitdagende werk "Derivations" van Marco Putz, een werk dat in 2005 verplicht werk was tijdens het Wereldmuziekconcours in Kerkrade. Daarnaast speelt het orkest een programma met o.a. een klassieke Fanfare Ouverture van Paul Gilson, Muziek van Astor Piazolla, Klezmer muziek, en een zeer swingende bewerking van 3 pianosonate thema's van Beethoven. Het GFO speelt o.a. een openingsfanfare van John Mackey, het spectaculaire werk "Not Before Time" van Philip Sparke, "Mastare Alla Soka Dig" van Rob Goorhuis gebaseerd op een oud Noors kerklied en het oorspronkelijk voor Brassband geschreven werk "Trance" van Thomas Doss.

Alle ingredienten zijn dus aanwezig voor een mooie muzikale avond door deze beide Top-fanfareorkesten! Het concert vindt plaats in MFG De Dorpstienden, Dorpstienden 4 in Ouddorp (ZH) en begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.15 uur. Kaarten kosten 10 Euro en zijn alleen aan de kassa van de zaal verkrijgbaar.

 

         

Fanfareorkest de Hoop                                      Gelders Fanfare Orkest