"A World of Music"

Laatste update om 12:27 op Wednesday, 3 April

Na een succesvolle samenwerking in 2023 met Harmonie Orkest Vleuten en Fanfare Crescendo uit Voorthuizen, slaat Brassband Breukelen dit jaar de handen ineen met Harmonie Orkest Amstelveen (met dirigent Nico Schimmel). Op zaterdag 20 april staat Theater 4 en 1 in Breukelen in het teken van een bijzonder concert met als thema "A World of Music". Dit belooft een avond te worden waarbij het publiek wordt meegenomen op een muzikale reis door diverse stijlen en culturele invloeden.

Het thema "A World of Music" staat garant voor een gevarieerd programma met lichte muziek van over de hele wereld. Harmonie Orkest Amstelveen presenteert onder andere "Danzón No. 2" van Arturo Márquez, geworteld in de traditionele Mexicaanse muziek, en "Al Gharb" van Carlos Amarelinho, een samensmelting van Portugese en Braziliaanse invloeden. Brassband Breukelen voert onder andere "Legends of Cyfartha" van Matthew Hall uit, een eerbetoon aan de historische en culturele betekenis van Cyfartha Ironworks in Wales, met een meeslepende luisterervaring voor het publiek. De compositie "Credo" van Lorne Barry neemt het publiek mee op een reis rond het concept van "geloof".

De avond wordt afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van beide orkesten, waarbij het publiek wordt meegenomen op een muzikale reis door het universum met de "Astronautenmars".

Praktische informatie:

Datum: 20 april 2024
Locatie: Theater 4 en 1, Schepersweg 6A, 3621 JK Breukelen
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Tickets: Verkrijgbaar via Ticketkantoor of op www.brassbandbreukelen.nl