VLAMO Compositiewedstrijd voor fanfare 2023

Laatste update om 12:18 op Saturday, 23 December

De VLAMO Compositiewedstrijd 2023 ging op zoek naar fris fanfarerepertoire op maat van lagere afdelingen. Op 31 oktober 2023 werden de inschrijvingen voor deze internationale wedstrijd afgesloten, met in totaal 16 ontvangen inzendingen.

Onze vooraanstaande jury voor dit jaar—Jan Van der Roost, Tom De Haes en Jacob de Haan (NL)—heeft zich gebogen over alle ingediende werken en koos de volgende compositie:

Winnaar 2de Afdeling: "A Dragon's Tale" door Filip Ceunen (BE)

De laureaat ontvangt een prijs van 2500 euro.

Daarnaast ontvingen de volgende werken en componisten een eervolle vermelding van de jury, allen in de 2de afdeling:

Belgica door Wouter Vercruysse
A Soldier's Letter door Yves Wuyts
Helaas is er geen laureaat voor de derde afdeling.

De wedstrijd wisselt af tussen harmonie en fanfare disciplines. De volgende editie van de VLAMO Compositiewedstrijd zal opnieuw op zoek gaan naar werken voor een harmonieorkest. Dit stimuleert en inspireert componisten om stukken te creëren die aansluiten bij de beoogde orkestvorm en het bijbehorende instrumentarium, waarbij kwaliteit boven kwantiteit wordt gesteld.

Over VLAMO, de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie: 
VLAMO wil samenbrengen en verbinden door – instrumentale – muziek. Dat gaat van harmonies en fanfares tot brassbands, bigbands, majorettes en twirlteams, accordeongroepen, strijk- en tokkelensembles, pipebands, blaaskapellen, drum-, percussie- en showkorpsen. Kortom, iedereen die muziek speelt, alleen of in groep, op niet-professionele basis. Wij zorgen voor praktische en artistieke ondersteuning, speelkansen, wedstrijden, les en begeleiding, verzekering, ... Kortom alles wat je nodig kan hebben voor het leren, inoefenen of opvoeren van muziek.