Sterling Ambassadors klaar voor het nieuwe concertseizoen!

Laatste update om 12:59 op Saturday, 2 September

Sterling Ambassadors zijn klaar voor het nieuwe concertseizoen!

Paul Riggett (Sterling Musical Instruments) en Guy Audenaert (BrassyNation Music Consultancy) hebben een tijdje geleden de nieuwe exclusieve Sterling Virtuoso Ambassadors aangekondigd.

Paul Riggett was productie manager bij Boosey & Hawkes en bouwt sinds 1987 zijn eigen top range Sterling Virtuoso brass instrumenten in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2010 werkt hij ook zeer nauw samen met John Packer waarvoor hij mid-range en student instrumenten ontwikkelt die het label Sterling mogen dragen.

Sterling Musical Instruments is een klein bedrijf en kan in kwantiteit moeilijk concurreren met de andere grote merken, maar daar tegenover staat de uitzonderlijke kwaliteit en een zeer aantrekkelijke prijszetting.

Voor de Benelux, en bij uitbreiding Europa, is BrassyNation Music Consultancy unieke verdeler. Oprichter Guy Audenaert is sinds vele jaren ambassadeur van de Sterling Virtuoso Instrumenten. Hij bespeelt zelf de BBb en Eb Tuba en velen zijn hem ondertussen gevolgd.

In België werden recent de nieuwe Ambassadors geïntroduceerd. Deze muzikanten zijn sinds geruime tijd overtuigd van de uitzonderlijke kwaliteiten van de Sterling Virtuoso instrumenten en worden dankzij hun openlijk ambassadeurschap ondersteund door Sterling Musical Instruments en BrassyNation Music Consultancy. 

Gekende namen zoals Nick Ost (pionier op de Sterling Virtuoso Euphonium in Europa), Guy Audenaert (BBb Tuba), Stefan Moeskops (Eb Tuba), Leen Vandenhende (Baritone Horn) en Robby Boone (Soprano Cornet) worden nu aangevuld met aanstormende talenten Ward Dierick (Cornet), Amber Van Houtven (Tenor Horn) en Lode Vloemans (Euphonium bij het Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen).

Deze muzikanten zijn niet toevallig ook de principal spelers bij voormalig Dutch Open en huidig Belgisch Kampioen Festival Brass Band. Verschillende van deze ambassadors zijn naast hun professionele verplichtingen en de engagementen bij Festival Brass Band regelmatig te bewonderen als freelancer, vervanger of solist in binnen- en buitenland.

Festival Brass Band heeft, naast het Nationaal Brassband Kampioenschap, een aantal zeer aantrekkelijke evenementen op het programma staan dit najaar. Ze werden uitgenodigd voor een ‘diner & concert’ in het prestigieuze San Marco Village te Antwerpen. Verder engageren ze zich voor een paar concerten georganiseerd door Vlamo en zullen ze performen op verschillende galaconcerten georganiseerd door het International Brass Festival Sauerland-Herbst in Duitsland. 

Verschillende van de Sterling Ambassadors waren in het voorbije seizoen te bewonderen als solist (o.a. Nick Ost bij het Alumni Orkest Leuven, Stefan Moeskops bij Brassband Zele, Lode Vloemans bij Brassband Gent) of als invaller bij verschillende orkesten in België en daar buiten (waaronder Brassband Willebroek, Hauts de France Brassband (FR), Brassband Zele, Brassband Gent en andere brassbands, fanfare- en harmonieorkesten). Ook voor het komende seizoen staan al een aantal solistenconcerten gepland en heel wat invalbeurten bij brassbands in verschillende landen.

De Sterling Virtuoso Ambassadors vormen een groep als #TeamSterlingVirtuoso, die op een professionele manier met respect voor het merk en naar andere merken toe een uithangbord wil zijn voor de unieke Sterling Virtuoso Musical Instruments en voor brass instrumenten in het algemeen. 

Sterling Virtuoso: The Choice of Champions
Meer informatie: www.brassynation.com