Nieuw brassbandinitiatief in Waspik

Laatste update om 13:11 op Monday, 28 February

In Waspik is het initiatief ontstaan om een nieuwe brassband te starten. Jack van der Westen, een van de initiatiefnemers, beseft zich terdege dat dit in deze tijd een moedig en en uitdagend besluit is. 

Het initiatief wordt echter breed gedragen door mensen met ervaring in het besturen van vrijwilligersorganisaties en de politiek. Bert de Graauw, oud-voorzitter van sociaal cultureel centrum Den Bolder in Waspik, Nel Mathlener, voormalig secretaresse van Den Bolder  vinden het belangrijk om zich in te zetten voor de blaasmuziek.  Jack completeert dit kwartet als gepassioneerd euphoniumspeler en groot liefhebber van de blaasmuziek. 

Na het omvallen van verschillende verenigingen in de regio vinden de initiatiefnemers het belangrijk dat de blaasmuziek in de de omgeving behouden blijft. In tegenstelling tot de bezetting van Harmonie- en Fanfareorkesten kan er bij een brassband met een relatief klein aantal muzikanten een volledige bezetting worden gevormd. De verwachting is dat er snel kan worden gestart met de repetities. 

Op het moment is de ledenwerving in volle gang en begint de bezetting vorm te krijgen. Bij de Bb bas, trombones, percussie en in de cornetgroep zijn er nog vacatures. Ook is gebruikt slagwerk welkom!

Guy Audenaert, in brassbandkringen bekend en zeer gewaardeerd zal de muzikale leiding op zich nemen.  

Het komende anderhalf jaar zal de brassband opereren binnen het activiteitenprogramma van het sociaal cultureel centrum Den Bolder. Daarna is het de bedoeling dat de vereniging zelfstandig door zal gaan. Het orkest wil zich inzetten voor het culturele leven in Waspik en de omgeving. Hiervoor zal in samenwerking met de dirigent en Den Bolder een aantal activiteiten worden samengesteld. 

Bij voldoende aanmeldingen zullen de repetities rond half maart, begin april worden gestart. Natuurlijk onder voorbehoud van dan geldende maatregelen. 

Muzikanten die de bovengenoemde vacatures willen invullen kunnen zich aanmelden op:  
denboldermuziekkorps@outlook.com 
De repetities zullen plaatsvinden op dinsdagavonden van 20.00 tot 22.30 uur in het Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder, Schoolstraat 19, 5165 TR Waspik.