Brassband Hosannah-B zoekt dirigent

Laatste update om 14:57 op Wednesday, 26 July

Het B-orkest van Brassband Hosannah is op zoek naar een nieuwe dirigent(e)! Dit orkest bestaat uit 26 jonge, enthousiaste en gedreven muzikanten, die al 3 jaar uitkomen in de 5e divisie. Ze hebben prachtige resultaten behaald, waaronder een 1e prijs voor het verplichte werk op het Gouden Spiker Festival en mooie scores op het muziekfestival Schiermonnikoog. Het orkest is voortdurend in beweging, met regelmatige aanwas vanuit het jeugdorkest. De leeftijd van de muzikanten varieert tussen 11 en 55 jaar. De repetities vinden plaats op vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 uur in het Cultuurcentrum in de Dirk Boutsstraat in Leeuwarden, maar er kan eventueel worden geschoven naar de donderdagavond.

Het B-orkest zoekt een enthousiaste dirigent(e) die affiniteit heeft met jonge muzikanten. De samenwerking met de dirigenten van andere orkesten van de vereniging is belangrijk, vooral in aanloop naar gezamenlijke concerten. De nieuwe dirigent(e) is verantwoordelijk voor de muzikale inspiratie en moet de juiste balans vinden tussen muzikale ambities en plezier. In samenspraak met de leden mag de dirigent(e) het repertoire kiezen.

De ideale kandidaat beschikt over de volgende eigenschappen:

Flexibiliteit en creativiteit om met muzikanten van verschillende niveaus om te gaan.
Inventiviteit en creativiteit om het beste uit de muzikanten te halen, waarbij plezier in het muziek maken voorop staat.
Bereidheid om veranderingen aan te gaan en uitdagingen aan te gaan.
Een afgeronde MBO/HBO opleiding richting muziek, zit in het laatste jaar van deze opleiding, of heeft voldoende ervaring om een 5e divisie band te leiden.
Bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 45 km van Leeuwarden.
Geïnteresseerden kunnen reageren en/of hun CV sturen vóór 18 september 2023 naar info@brassband-hosannah.nl. Voor meer informatie kan er gemaild worden naar hetzelfde e-mailadres, gericht aan Ingrid Weitering. Proefrepetities worden gehouden in oktober 2023.