5e Divisie: Brassband Hosannah B

Laatste update om 07:21 op Sunday, 24 April

Evening Song geschreven door Clement Cotterill Scholefield (arr. Jan de Haan) betekent de start van orkest nummer twee in de 5e divisie: Hosanna B - Leeuwarden met dirigent Jeroen Oosterwijk geven van deze bekende hymne-tune een beheerste uitvoering. 

Als tweede werk staat 'Maori Songs' van de (aanwezige) componist Rob Goorhuis op de lessenaar. Maori Songs brengt de luisteraar in de sfeer van de Nieuw-Zeelandse tradities zoals de ceremonies, de stokdansen en de vele inheemse liederen. De componist Rob Goorhuis gebruikte voor zijn thematisch materiaal traditionele Maori liederen, waarvan E Tangi ana Koe (Hine e Hine) en Pokare Kare Ana de bekendste zijn.
In een duidelijk sneller tempo dan aangegeven start het orkest; jammer dat timpani wat sterk is en daardoor gaat de balans verloren. Het fraseren in het Hine e Hine deel lukt niet helemaal; zinnen worden niet door elke sectie uitgespeeld. Het Andantino kent een mooi tempo waarin kleur wordt gegeven aan de melodie. Echter, de stemming doet wat af aan het spel. De Finale mist wat zeggingskracht; Overall zeker een verdienstelijke uitvoering.

Een veel gespeeld werk is Concerto de Aranjuez; we kunnen het mooie flugel- geluid van soliste Emma Miedema beluisteren. Mooie voordracht ook! Neem daarbij een keurige begeleiding en het is genieten van muziek! 

Soliste Emma Miedema

Als mars is gekozen voor 'Hogwart's March' in een arrangement van Thibaut Bruniaux; we horen een vrij nadrukkelijke bassectie in het eerste deel van de mars. De techniek zou nog nét wat mooier kunnen worden uitgewerkt!