EBK 2023: Own Choice - Eikanger Bjorsvik Musikklag

Laatste update om 16:05 op Monday, 8 May

Horror Show (Simon Dobson)

Simon Dobson componeerde Horror Show, ter nagedachtenis van mensen die omkwamen tijdens de terreuraanslagen in Parijs in november 2015. 

Schrille akkoorden en treurige melodieën openen de compositie van Dobson, afgewisseld met kleine tekenen van hoop. Intens en meeslepend is de introductie door de hoorns, met risico gespeeld. In typische Dobson stijl ontvouwt het werk zich waarbij we een ongelooflijke balans in de band horen waarbij de dynamische uitersten worden opgezocht zonder over de schreef te gaan.
De beschrijvende muziek neemt ons mee in de drukte van de wereldstad Parijs waarbij diverse solisten uitstekend acteren. Vooral articulatie is zeer goed in het middendeel, de klank rond en bijna symphonisch, en we zien bijna alle beelden van de gebeurtenissen weer terug op ons netvlies. De verbijstering, radeloosheid worden treffend gebracht door de Noren. Indiviuele solisten blinken uit (cornet, euphonium); alles wordt in mooie proporties gespeeld. Wat een verhaal! De chaos en verwarring is zó beeldend; band en percussion weten echt samen op te trekken in Horror Show, absolute klasse!

Florent Didier weet de band op zeer inspirerende wijze tot ongekende hoogte te stuwen; er is zichtbaar een goede interactie tussen band en dirigent. Dit levert een uitvoering op die je raakt. Wat een ongelofelijk knappe trombone-solist; met zoveel gevoel gespeeld. En wat te denken van de flugel en de althoorn... En met met zoveel klasse ondersteund door band en percussie. In aanloop naar het slot blijft de band zeer beheerst en technisch zeer begaafd spelen, grootse klank in de bassen, en wat een fortissomo's gevolgd door een mix van emotie. Briljant geschreven door Dobson! 

Hier horen we een van de kanshebbers voor een topnotering!