Luc Vertommen nieuwe dirigent Brassband Rijnmond

Laatste update om 17:56 op Saturday, 29 April

De bekende én succesvolle dirigent Luc Vertommen heeft vanaf eind volgende maand de muzikale leiding over Brassband Rijnmond. 

Nieuw muzikaal hoofdstuk
Vertommen: "Ik kijk er naar uit om opnieuw een Nederlandse brassband te gaan dirigeren. Na de samenwerking met Delta Brass in de periode tussen 2005 en 2010 keer ik graag terug naar het noorden om een mooi verhaal te gaan schrijven met Brassband Rijnmond en samen een nieuw muzikaal hoofdstuk toe te voegen aan het rijke brassband verleden van Brassband Rijnmond."

Luc Vertommen
Luc Vertommen werd geboren in Leest (Mechelen) waar hij via de plaatselijke fanfare kennis maakte met de blaasmuziek. Hij studeerde cornet, notenleer en piano aan de muziekacademies van Mechelen en Willebroek. Zijn hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven zag hij bekroond met een drievoudig Laureaatsdiploma voor trompet, muziekgeschiedenis en harmonie- en fanfaredirectie. Daarna behaalde hij nog een eerste prijs Kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en een meestergraadsdiploma directie aan het Lemmensinstituut. Hij behaalde in 2011 zijn doctoraat aan de universiteit van Salford (Manchester) in de klas van David King en Peter Graham.

Na zijn opleiding werkte hij als freelance-trompettist en werd hij fulltime ondergedompeld in de wereld van de blaasmuziek, enerzijds als leraar koper en samenspel/instrumentaal ensemble en als leraar hafabra-directie. Hij is directeur van de Academie te Deurne (Antwerpen) en dirigent van de Hauts-de-France Brass Band (FR). Hij dirigeert en jureert met regelmaat door heel Europa en kreeg in 2014 de International Buma Brass Award 2014 voor zijn internationale werk binnen de blaasmuziekwereld. Daarnaast werkt hij aan een CD- en boekenreeks rond Vlaamse blaasmuziek, de Anthology of Flemish Band Music. Hij kreeg in 2001 de Fuga-Trofee voor zijn inzet voor de Belgische muziek.

Hij is verantwoordelijke uitgever hafabra voor Traxon Music/Band Press en maakt met regelmaat arrangementen voor blaasorkest die te beluisteren zijn op veel cd's.

Luc Vertommen is de opvolger van Chris Derikx die begin dit jaar vertrok.