Greidebrass heeft nieuwe dirigent

Laatste update om 17:42 op Saturday, 25 March

Tijdens het kampioensconcert van Greidebrass - de band behaalde in de 3e divisie tijdens de NBK 2022 overtuigend de titel - heeft dirigent Marco Middelberg het dirigeerstokje overgedragen aan zijn opvolger, Paulus de Jong.

Het concert op 19 maart stond in het teken van het afscheid van Middelberg, maar ook met een boeiende middag voor koperblazers waarbij Besson-artist Robbert Vos te gast was; na deze geslaagde en goed bezochte masterclass stond om 16.00 uur het kampioensconcert van Greidebrass op het programma. Refererend aan het aantal punten dat werd behaald, nam Greidebrass het publiek aan de hand van “Route 96” mee op de succesroute die de band had afgelegd tot aan het kampioenschap.

Onder begeleiding van Greidebrass liet Robbert Vos zich zowel als gastsolist op euphonium alsook samen met andere solisten horen. Tevens werd dit het afscheidsconcert van dirigent Marco Middelberg. Daarom zijn er diverse muzikale hoogtepunten uit de afgelopen acht jaar gespeeld, veelal keuzes van de leden zelf.

Tot slot droeg Marco voor het laatste nummer letterlijk het stokje over aan zijn opvolger Paulus de Jong, die daarmee publiekelijk zijn entree maakte. Zo werd de Gasthuiskerk in Bolsward op 19 maart even een centrum van muziek. Het optreden van Greidebrass, in een regio waar relatief weinig brassbands zijn vertegenwoordigd, werd zeer positief ontvangen door de vele toehoorders in de kerk die dag.