Eensgezindheid Tjerkwerd winnaar drukbezocht Korpsenfestival Femuza

Laatste update om 20:18 op Sunday, 19 March

Eensgezindheid Tjerkwerd werd gisteren winnaar van het korpsenfestival dat georganiseerd werd door de Federatie voor Muziek- & Zangverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân (Femuza). 

De fanfare uit Tjerkwerd, die onder leiding staat van Jeanette Valkema, bracht volgens juryleden Rob Goorhuis en Bienze IJlstra het optreden dat het meest bleef hangen. Ook de optredens van Excelsior Parrega, Nij Libben Witmarsum en Euphonia Wommels werden door de jury zeer gewaardeerd. 

Galaconcert  
Met haar optreden wint de Eensgezindheid Tjerkwerd een beker, een geldbedrag en deelname aan het galaconcert van Femuza in Theater Sneek op vrijdagavond 2 juni. Aan het galaconcert doen alle winnaars van de festivals van Femuza mee die gedurende het jaar georganiseerd worden. 

Veel belangstelling  
Ook voor dit korpsenfestival was de belangstelling groot: maar liefst vijftien verenigingen hadden zich aangemeld. De deelnemers waren zowel fanfares, harmonieën als een brassband. Meerdere deelnemers gebruikten het korpsenfestival als try-out voor concoursen die binnenkort plaatsvinden, waaronder de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en het Gouden Spiker Festival. 

Foto: Femuza (Sjoerd de Vries)