Zeer grote animo voor Dyn Poadium

Laatste update om 17:14 op Friday, 28 May

Femuza en Kunstencentrum Atrium gaan vanaf dit jaar samen het solistenconcours van de gemeente Súdwest-Fryslân organiseren. De 52e editie vindt zaterdag 29 mei plaats in het Atrium en de naastgelegen Noorderkerkzaal in Sneek. Het jaarlijkse evenement gaat verder onder een nieuwe naam, 'Dyn Poadium', en er is ook een andere opzet met drie categorieën: beginners, festivaldeelnemers en concoursdeelnemers. Voor deze editie hebben maar liefst 69 nummers zich aangemeld.

Het concours werd de afgelopen jaren georganiseerd door Femuza met Kunstencentrum Atrium als hofleverancier bij de deelnemers. De 2021-editie begint om 12.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Dyn Poadium zal te volgen zijn via een LIVE-STREAM en is niet toegankelijk voor publiek.

De categorieën:

Groep 1: de parade (12:00 – 13:00 uur)
Jonge, beginnende muzikanten (een tot twee jaar op les) doen mee aan een parade in het Atrium. Ze passeren één voor één het podium en geven een kort optreden. Iedereen krijgt een oorkonde.

Groep 2: het festival (13:30 – 14:45 uur) Deelnemers in deze categorie zijn muzikanten vanaf het A-diploma van een muziekschool, verdeeld in leeftijdscategorieën. Zij spelen in de Noorderkerkzaal een solo- of ensemblestuk met piano of CD. De deelnemers krijgen een verslag van de jury. Er worden drie winnaars aangewezen, verder worden er geen punten en prijzen toegekend.

Groep 3: het concours (15:00 – 18:00 uur en 19:00 – 22:00 uur)
Het concours is voor iedereen die graag tegen andere muzikanten wil strijden voor de prijzen. Het niveau maakt niet uit, of het nou op A of D niveau is. Deelnemers worden vooral beoordeeld op het muziekstuk dat gekozen is en hoe het wordt uitgevoerd. De beoordeling wordt gedaan door een jury en er worden cijfers gegeven voor het optreden.

Jury:

De Jury wordt gevormd door Piet van der Heide en Harmke Bijlsma.

Pianobegeleiding:

De pianobegeleiding van de muzikanten is in handen van Mariëtte Hornsveld en Bert Liefers.