DOBC 2e sect. Brassband Heman nog weinig constant

Laatste update om 11:12 op Saturday, 11 June

Het eerste optreden op een wedstrijd van Brassband Heman onder leiding van de nieuwe dirigent Geert Jan Kroon. En het eerste Sparke werk van de dag vormt de opening voor de band uit het Groningse Zuidwolde. Jubilee Prelude krijgt een enthousiaste opening, maar de band heeft ook even nodig om zich thuis te voelen op dit podium en dat gaat te koste van het samenspel. Het tempo zakt in het middendeel wat in. De herhaling van het Vivo kent wat meer rust in het spel. 

A Time for Peace is een favoriet uit het brassbandrepertoire van Peter Graham. De flugelspeelster krijgt de ruimte van de band en levert een mooie prestatie. 

Geert Jan Kroon's eigen werk The Final Frontier vormt het hart van het optreden van Heman. Een gecontroleerde opening van dit werk met vaart en een goede balans in de band. In het derde deel The Big Question is de band wat minder effectief. Zuiverheid eist hier de aandacht op en neemt die aandacht daarmee wat weg van de solistische lijnen. De dirigent Kroon heeft goede oplossingen gevonden voor de band die voor hem zit. 

Deel vier The Final Frontier mist hier en daar precisie in het spel. Veel goede bedoelingen, maar niet alles wordt tot een goed einde gebracht. Aan het eind klinkt de band vermoeid.

Een up-tempo brassband hit van Andrew Blyth tot besluit, Shine Down. 

Een mooi programma, waarin de band liet horen wat het aan boord heeft, maar dat kwam er lang niet altijd uit.