Zin in een Verrassende Ontmoeting?

Laatste update om 10:15 op Tuesday, 22 February

Op zondagmiddag 13 maart 2022 geven Harmonie Sint Gregorius uit Haaren en Brassband Rijnmond, beiden onder leiding van dirigent Chris Derikx, het eerste concert in de serie “Verrassende Ontmoetingen” in 2022.

De concertserie Verrassende Ontmoetingen biedt professionele en bijzondere podia aan ter promotie van de Harmonie-, Fanfare- en Brassbandmuziek. Muziekverenigingen werken daarbij samen, worden ondersteund door muziekprofessionals en de concerten dienen als uithangbord van nieuwe artistieke en creatieve ontwikkelingen. Het belooft een uniek concert te worden waarbij twee verschillende, gerenommeerde orkesten zich zo goed mogelijk zullen presenteren.

De combinatie harmonieorkest en brassband is een verrassende ontmoeting van klankkleuren die zo specifiek zijn voor deze orkestvormen. Het publiek kan dus in de prachtige Schouwburg Concertzaal Tilburg volop genieten van afwisselende blaasmuziek op hoog niveau. Na een veel te lange periode waarin niet kon worden opgetreden, kijkt Brassband Rijnmond reikhalzend uit naar haar eerste concert in 2022.
Harmonie Sint Gregorius zal het concert openen met het thema ‘Verhalen en Mythen’, met onder meer Procession of the Nobles van Rimsky Korsakov en The Spell van Oliver Waespi op het programma. Na de pauze zal Brassband Rijnmond acte de présence geven met een Schots-Iers programma, waaronder de werken Jig van Gustav Holst en Riverdance van Bill Whelan. Een uitgebreide beschrijving van het programma is te vinden op de website van Verrassende Ontmoetingen. Een verrassende ontmoeting die zeker door (blaas)muziekliefhebbers niet mag worden gemist!

Het concert zal plaatsvinden in Schouwburg Concertzaal Tilburg, Louis Bouwmeesterplein in Tilburg en start om 14.30 uur. Tickets bestellen? Dat kan HIER