STRAATbrass schuift door naar 2022

Laatste update om 10:57 op Wednesday, 17 February

In 2018 beleefde STRAATbrass zijn debuut. De Brink in Vries veranderde in een zonovergoten zomerfestivalterrein waar tweehonderd blazers door het Drentse dorp marcheerden in een muzikale strijd om de Gouden Straatklinker. Wat een feest was dat! 
 
Het nieuwe festival was zo’n succes dat werd besloten er een tweejaarlijks terugkerend evenement van te maken. Op de laatste zaterdag van juni 2020 zou het weer gaan gebeuren. Maar het rondwarende coronavirus gooide roet in het eten. Besloten werd het festival, waaraan dertien orkesten zouden meedoen, een jaar op te schuiven.  
Eind juni 2021 zou de wereld er vast anders uitzien. Maar helaas. De coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht en ook al lonkt het vaccin, het virus is alles behalve onder controle.  

De Nederlandse regering verwacht dat er op zijn vroegst vanaf 1 juli weer evenementen kunnen doorgaan. Daarvoor valt STRAATbrass net te vroeg. Maar belanrijker bij de afweging een editie 2021 op poten te zetten is dat dat vooruitzicht is alles behalve zeker is. Komt bij dat de orkesten al een jaarlang stil liggen. Er wordt niet gerepeteerd. De bands kunnen zich niet of amper voorbereiden op het evenement.    

Alles afwegende heeft het bestuur van stichting STRAATbrass dan ook moeten besluiten om het opnieuw met een jaar uit te stellen. De nieuwe datum zaterdag 25 juni 2022.