STRAATBRASSfestival Vries vrolijk blaasparcours

Laatste update om 11:16 op Thursday, 30 June

Liefhebbers van marsmuziek hebben het kunnen volgen via de live-stream: STRAATBrass beleefde haar tweede editie op 25 juni onder heerlijke weersomstandigheden. 

De vijf - allen uit Friesland afkomstige deelnemers - konden na de officiele opening door wethouder Miguel Rirhena hun marsparade-onderdeel lopen op de Drentse Brink. Speelt Wel - Suwâld maakte er een vrolijk opzwepend carnaval van, Ere zij God - Damwoude hinkte als een grappige groep gewonde patiënten over de keien en De Bazuin Oenkerk B maakte er een sprookje van met musicerende dwergen en een stralende sneeuwitje. De Oenkerkers wisten de jury het meest te charmeren met hun optreden.

Na de parade speelden de deelnemers een staande mars. Beoordeeld door de juryleden Rob Goorhuis en Jappie Kuipers (vanuit een geblindeerde caravan!) waardeerden zij het optreden van De Bazuin Oenkerk B als beste, gevolgd door Speelt Wel, Advendo Burum, Excelsior Driesum-Wâlterswâld en Ere zij God.

Na de lunch volgde de concertprogramma's. Stefan de Groot met Advendo Burum stak met kop en schouders boven de overige deelnemers uit en werd door de jury beloond met 90 punten. Achter Advendo volgden Ere zij God en De Bazuin Oenkerk B.

Dagwinnaar werd De Bazuin B met dirigent Jan Aart Ponstein gevolgd door Speelt Wel en Ere zij God Damwoude complementeerde de top drie.