Dempers in 3D geprint

Laatste update om 12:24 op Saturday, 24 October

CUBrass is altijd op zoek naar innovaties waar onze brasswereld zijn voordeel mee kan doen. Een simpel attribuut zoals een demper is daar tegenwoordig allang niet meer weg te denken en dat geldt natuurlijk ook voor de harmonie- en fanfareorkesten. De componisten en arrangeurs van nu vragen om een scala aan kleuren en texturen en dat heeft geleid tot een duidelijke toename van het aantal dempers.

Het Nederlandse bedrijf Dem-Bro heeft deze coronatijd benut om een nieuwe type demper te introduceren. Ze zijn gaan onderzoeken of het mogelijk was om dempers in 3D te printen. Dat is gelukt, de vernieuwde Dem-Bro dempers zijn gemaakt van hoogwaardige filament Poly-Lactid AcID. Dat is een biologisch afbreekbaar materiaal in verschillende kleuren. Dem-Bro heeft voor de volgende kleuren gekozen zwart (RAL 9005), wit (RAL 9010), zilvergrijs (RAL9023), ultramarine blauw (RAL 5002),verkeersrood (RAL 3020) en mintturquoise groen (pantone 562 C).

De dempers kunnen in één kleur worden besteld, maar ook in verschillende kleurstellingen, zoals bijvoorbeeld de cups in een andere kleur. Als de demper per ongeluk valt, deukt deze niet in, maar zal de demper misschien een krasje oplopen. Het materiaal waar de dempers van zijn gemaakt, is door en door gekleurd. De cupdempers worden allemaal geleverd met zowel een rechte als een gebogen cup. De rechte cup heeft een schellere, maar warme klank. De gebogen cup heeft een zachte omfloerste klank. Op dit moment kunnen de geprinte trombone- en basdempers nog niet worden geleverd, maar Dem-Bro zegt dat daar hard aan wordt gewerkt.

Interesse? Neem contact op met Dembro:
Dem-Bro
Middenstraat 14
9919 AW Loppersum
+31 (0) 596-573076
+31 (0) 610743280

Mail: dembro@mail.com