NIEUW: HaFaBra concert- en concoursregistraties op HighnoteTV

Laatste update om 11:03 op Saturday, 13 October

Muzikanten en (blaas)muziekliefhebbers krijgen de beschikking over een nieuw muziekkanaal. HighnoteTV gaat concerten, concoursen, interviews en achtergronden aanbieden via internet en een video app op smartphone en tablet. De registraties worden na een evenement als ‘video on demand’ aangeboden via de genoemde kanalen. Op www.Highnote.tv zijn vanaf maandag de eerste registraties te zien. De officiële lancering is op vrijdag 26 oktober gelijktijdig met de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. HighnoteTV is een initiatief van muziekproducent Mirasound, nieuwsplatform CUBrass en videoproducent 26 Avenue. 

 Vergelijkbaar met Netflix

‘Met HighnoteTV laten we een traditionele wereld kennismaken met de 21ste eeuw.’ stelt één van de initiatiefnemers, Henk van Loon van CUBrass. ‘Met de huidige mogelijkheden kunnen we meer mensen eenvoudig via internet laten meegenieten van brassband-, harmonie- en fanfaremuziekuitvoeringen. Veel mensen zijn inmiddels bekend met Netflix en daar kun je HighnoteTV mee vergelijken. Je registreert je via www.HighnoteTV.com en kunt vervolgens eindeloos genieten van nieuwe en oude concertregistraties. Je hebt daarbij de keuze tussen ‘pay-per-view’ of een abonnement.’

Opbrengsten voor bands, organisaties en jeugd

‘Omdat wij al jaren met veel plezier in de muziekwereld zitten, willen we graag wat terugdoen.’ vertelt Van Loon. ‘De opbrengsten van de ‘Pay-per-view’ video's gaan voor tweederde terug naar de organisatie van evenementen en deelnemende bands. Daarnaast is er een fonds in oprichting om de jeugd die actief is in de HaFaBra te stimuleren met opbrengsten uit de abonnementen. Stimuleren van muziekonderwijs en de oprichting van een Nationale Jeugd Brassband moeten hierbij de speerpunten worden,’ besluit een enthousiaste Henk van Loon. 

Vanaf 15 oktober 2018 is www.Highnote.tv live.