Spijkerpakkenband zoekt Kultuermakkers!

Laatste update om 08:57 op Friday, 11 September

“We zitten nooit stil, dat past niet bij ons” Thies Nicolaï, voorzitter van brassband De Spijkerpakkenband vertelt over de start van het nieuwe seizoen. “Samen muziek maken, daar draait onze hobby om. Elkaar ontmoeten en onze passie delen: cultuur maken in en buiten de gemeente Opsterland. Een aantal creatieve mensen binnen onze band heeft nu een tof idee; We gaan een Kultuer Kuier in Lippenhuizen organiseren. Geheel coronaproof in het weekend van 19 en 20 december. En daarvoor zoeken we Kultuermakkers.”

Burendag
Op Burendag (zaterdag 26 september) geeft De Spijkerpakkenband een concertje in Lippenhuizen, bij hun bandroom aan De Buorren. Niet met de volledige bezetting, maar er klinkt muziek die dag. Uiteraard onder het genot van koffie en wat lekkers. Nicolai: “Extra doel is om op deze ochtend kennis te maken met cultuurliefhebbers in Lippenhuizen en daarbuiten. We zoeken nieuwe vrienden, Kultuermakkers, voor onze ‘Kultuer Kuier’. Maak je muziek, kun je zingen, houd je van toneelspelen, of ben je juist een beeldend kunstenaar; we zijn op zoek naar jou! Kom gezellig een kop koffie drinken, dan gaan we in gesprek en verkennen we de mogelijkheden. Samen geven we de route van de Kultuer Kuier een magisch tintje.”

Op afstand
“We zijn net weer begonnen met repeteren, geheel volgens de coronamaatregelen. Dit doen we in kleine groepen in onze bandroom in Lippenhuizen, maar ook in sporthal De Bining in Hemrik. Daar zijn we met open armen ontvangen en kunnen we als compleet orkest terecht. Bij het spelen van de eerste muzieknoten met 30 muzikanten na al die maanden, kreeg ik echt kippenvel. Het wordt tijd om onze muziek weer met iedereen te delen, ook al is het op gepaste afstand.”

Burendag info
Zaterdag 26 september burendagconcert 10.30-11.00 uur
Kultuermakkers welkom tot 12 uur
De Buorren 49, Lippenhuizen
Koffie / thee + lekkers staat klaar