NBK 2e divisie band 9 Wisselende uitvoering van David Zwolle

Laatste update om 13:58 op Saturday, 26 October

The Patriots is een werk waar zoveel in te beleven valt dat 10x luisteren elke keer weer nieuwe invalshoeken oplevert, componist Jan de Haan heeft een zeer uitdagend werk gecomponeerd wat ook als toehoorder zeer prettig is om naar te luisteren. De negende band van de loting is David Zwolle, die na een jaartje van afwezigheid weer van de partij is.

De opening is gecontroleerd gespeeld, waarna het Allegro energico voor de band gelijk een scherprechter is. Het lukt niet om de techniek in de cornetsectie hoorbaar te maken. In het meno mosso lopen niet alle sololijntjes lekker. Daarna weet dirigent Wilbert Zwier de band beter spel te ontlokken en komt het eerste deel tot een prima einde. 

In het middendeel laat David horen prima muziek te kunnen maken. Het heeft flow en sfeer. De begeleidende stemmen missen wat helderheid. In het Devoto is de zuiverheid wel op een paar plekken in het geding. Het Allegretto wil niet echt van de grond komen. 

In deel drie is veel goeds te horen, de band speelt naar vermogen. Stemming blijft een plaaggeest op de dunner geïnstrumenteerde plekken.