David Zwolle ontvangt Koninklijke Erepenning

Laatste update om 19:57 op Tuesday, 13 July

Tijdens de laatste repetitie voor de zomervakantie werden leden en bestuur van David Zwolle verrast met een bezoek van Peter Snijders, burgemeester van Zwolle. Hij bracht de Koninklijke Erepenning mee, ter ere van het 125-jarig bestaan van de muziekvereniging. De uitreiking kon eerder niet doorgaan in verband met corona.

De ‘Christelijke muziekvereniging David’ werd op 15 maart 1895 opgericht en is daarmee de oudste muziekvereniging van Zwolle. Door veerkracht en creativiteit is het de vereniging in die 125 jaar steeds gelukt zich aan te passen of opnieuw uit te vinden. Bepalend was in 1968 het besluit over te schakelen van een fanfareorkest naar het toen nieuwe fenomeen van een brassband. Een besluit dat van inzicht getuigde in de veranderde tijdsgeest. 

Nog steeds is David het enige orkest in Zwolle dat in de oorspronkelijke Engelse brassbandbezetting speelt. Een ambitieuze club die zich graag laat zien op landelijke podia en in de eigen stad.

Ook nu is veerkracht en creativiteit kenmerkend voor David. In coronatijd hebben de leden elkaar -door hun sterke onderlinge band en gedeelde passie voor de muziek- weten vast te houden. In 2021 is Brassband David een springlevende band met de blik gericht op de toekomst.