NBK 3e divisie band 8 Spraakmakende uitvoering van Immanuel Eemsmond

Laatste update om 22:01 op Friday, 25 October

Laatste band vanavond is Immanuel Eemsmond o.l.v. Jan Werkman. We horen de waves in het voorgeschreven tempo. De cornetten blijven gewoon on-stage en spelen ook niet gedempt. Het thema heeft fraaie lijnen maar de zuiverheid is ook bij deze band niet optimaal. 

De March begint aan de forse kant en het tempo fluctueert in het begin. Het heeft wel zeggingskracht. De techniek in de cornetten is niet helemaal transparant. Dan volgt het Energetic, het heeft een fraaie opbouw maar in het tutti overheerst de xylofoon. 

Het Melancholic krijgt bij Jan Werkman grote dynamische verschillen in de solostemmen. Het più mosso blijft in een laag tempo op 66 en dat werkt wonderwel. Het geeft dit werk veel meer variatie in tempo. En het deel wordt mooi afgesloten. Dan het Groovy, de inzetten zijn niet allemaal even ritmisch goed getimed. De dirigent wijkt hier op een paar plaatsen van de partituur af en niet alles werkt. De Finale is weer aan deze band besteed en het publiek kan er veel waardering voor opbrengen. Een spraakmakende uitvoering tot slot. Niet zonder probleempjes maar vooral zeer onderhoudend.