Ivan Meylemans 2e kandidaat Brassband Rijnmond

Laatste update om 23:22 op Wednesday, 26 June

20 mei j.l. kondigde Brassband Rijnmond Chris Derikx aan als eerste kandidaat voor de opvolging van Erik van de Kolk. Chris zal de periode tot en met de NBK de muzikale leiding voor zijn rekening nemen.

De tweede periode, van november 2019 tot en met Brass Connections op 22 februari 2020, zal worden ingevuld door Ivan Meylemans. Voor Brassband Rijnmond is Ivan Meylemans geen onbekende. In het verleden dirigeerde hij de band en werd de band voor de tweede keer in haar geschiedenis Nederlands kampioen.

Ivan Meylemans kreeg muzieklessen voor trombone, slagwerk en piano aan het Lemmensinstituut te Leuven en later aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Vanaf 1994 was hij als trombonist verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest. In 1996 begon hij zijn directiestudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder andere bij Ed Spanjaard en Jac van Steen waar hij in 2000 cum laude afstudeerde. Hij behaalde diverse prijzen bij internationale wedstrijden. Omdat hij zijn muzikale carrière verder op het dirigeren wilde toespitsen, is hij in 2007 als trombonist gestopt. Van 2004 tot 2011 was hij assistent dirigent van Mariss Jansons bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Momenteel is Ivan Meylemans als chef dirigent verbonden aan het Zeeuws Orkest, Harmonieorkest St. Michaël uit Thorn en Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel. Daarnaast is hij hoofdvakdocent directie aan de LUCA School of Arts in Leuven en veelgevraagd gastdirigent in binnen- en buitenland.

Brassband Rijnmond kijkt uit naar de proefperiodes met beide dirigenten.