STRAATbrass keert terug in 2025!

Laatste update om 18:22 op Thursday, 13 June

De organisatie van STRAATbrass Vries kondigt met trots de derde editie van dit brassbandfestival aan. Orkesten die het seizoen met een knal willen afsluiten én een hoop gezelligheid wel waarderen, kunnen zich nu inschrijven voor de editie van 2025, die plaatsvindt op zaterdag 5 juli.

Mooie prijzen te winnen:
Naast de vertrouwde onderdelen zoals de marsparade en het koepelconcert, introduceert STRAATbrass in 2025 een uniek nieuw onderdeel: de PrimaVistaBegeleidingsprijs. Bij deze bijzondere wedstrijd begeleiden deelnemende bands bekende solisten van de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'.

Trompettist Richard Visser en trombonist Piet Durk Meijer, beiden professionele musici van de Koninklijke Militaire Kapel, zijn de solisten die met de bands zullen optreden. De organisatie selecteert vooraf een solowerk waarop de bands kunnen repeteren. In Vries ontmoeten de bands de solist en spelen samen het stuk door, waarna de solist wordt begeleid op het Koepelpodium.

Terugblik op 2018:
De vorige editie in 2018 was een groot succes. De Brink in Vries veranderde in een zonovergoten festivalterrein waar tweehonderd blazers door het Drentse dorp marcheerden in een muzikale strijd om de Gouden Straatklinker. Voor de tweede editie hadden zich maar liefst 13 orkesten aangemeld. Door covid moest de organisatie afzien van voortzetting van het evenement, maar is nu klaar om het Festival weer tot een succes te maken!

Mis deze unieke kans niet om deel te nemen aan een fantastisch brassbandfestival en strijd mee voor prachtige prijzen! Inschrijven dus via straatbrass@hotmail.com